Gå direkt till innehåll
Netsmart och Lärarnas Riksförbund bjuder in till workshop om hållbar utveckling på Skolforum.
Netsmart och Lärarnas Riksförbund bjuder in till workshop om hållbar utveckling på Skolforum.

Nyhet -

Netsmart och Lärarnas Riksförbund arrangerar workshops för hållbar utveckling på Skolforum

Katastrofrapporter om klimatförändringarna sköljer över oss. Istället för att bli uppgivna behöver vi finna inspiration och kraft till förändring. Netsmart arrangerar tillsammans med Lärarnas Riksförbund kostnadsfria workshops under Skolforum som ger tips på hur lärare och elever kan arbeta med hållbar utveckling i den digitala samarbetsmjukvaran SMART amp.

− Vi behöver ingjuta hopp i våra elever och visa att det finns lösningar på dagens klimatproblem, säger Karin Bodin Lind, marknadschef på Netsmart. Jag blev själv väldigt inspirerad av den franska dokumentär vi kommer att visa under Skolforum, Demain – Imorgon. Den visar att det pågår massor av små och stora projekt runt om i världen som gör skillnad, på riktigt. Vi måste inse att Sverige inte ligger i framkant på alla områden, vi kan göra så mycket mer för att rädda vår miljö och i det arbetet är dagens unga fantastiskt viktiga.

Karin Bodin Lind är övertygad om att en av de saker vi kommer att göra mer av i framtiden är att mötas och samarbeta digitalt:

− Då befolkningen växer, motorvägarna korkar igen och utsläppen från flygen är ett allt växande problem kommer vi att tvingas se över vårt resande och hitta andra, mer klimatsmarta sätt att samarbeta. Genom att låta eleverna redan på grundskolan arbeta i digitala, kollaborativa mjukvaror särskilt framtagna för skola och undervisning, kommer de att vara redo för den framtida allt mer digitala arbetsmarknaden, säger hon.

IngMarie Ahlstrand, marknadschef på Lärarnas Riksförbund intygar att det Netsmart pekar på är oerhört viktiga aspekter för ett aktivt hållbarhetstänk.

− Vi på Lärarnas Riksförbund arbetar efter vår hållbarhetspolicy, där Lärarnas Riksförbund anser att det är viktigt att aktivt bidra till ett hållbart samhälle, såväl nationellt som lokalt. Hållbarhetspolicyn utgör grunden för förbundets hållbarhetsarbete och ställningstaganden. Den tar upp de centrala punkterna om ekonomiskt ansvar, miljömässigt och socialt ansvar, berättar hon.

Workshoparnas innehåll på Skolforum tisdagen den 31 oktober 2017:

  • Elevröster - så tyckte eleverna om att arbeta med "Demain - Imorgon, projekt för hållbar utveckling" på Franska skolan under våren 2017.
  • Filmen"Demain - Imorgon" - vi ser ett utdrag ur den hoppingivande filmen som visar inspirerande goda exempel från hela världen.
  • Forskning - Forskare från Stockholm Environment Institute berättar om den aktuella forskningen kring klimatförändringar och ger tips på var lärare och elever kan hitta information.
  • SMART amp - utbildning varvat med praktiskt arbete i den digitala samarbetsmjukvaran SMART amp som ingår i SMART Learning Suite.

Filmvisning - hela filmen Demain - Imorgon

Efter de båda workshoparna, kl. 14.15 - 16.10 tisdagen den 31 oktober, kommer vi att visa hela filmen Demain - Imorgon. Särskild anmälan krävs, se inbjudan nedan.


Resultat:
Du får med dig ett konkret upplägg för hur du med hjälp av digitala verktyg kan arbeta med hållbar utveckling som syftar till att ingjuta hopp och framtidstro hos eleverna.

För mer information och anmälan

Ladda hem inbjudan HÄR

Om Demain - Tomorrow projekt för hållbar utveckling

Under våren 2017 genomförde Netsmart och LR pilotprojektet Demain - Tomorrow projekt för hållbar utveckling på Franska skolan i Stockholm. Se filmen nedan om elevernas tankar av projektet:

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00

Relaterat innehåll