Gå direkt till innehåll
Sveriges bästa matematiklärare är utsedda

Nyhet -

Sveriges bästa matematiklärare är utsedda

Den 4 oktober gick den Stora Matematikgalan av stapeln på Hilton Slussen i Stockholm. Över 300 matematiklärare och skolledare från både grundskola och gymnasium hade samlats när vinnarna av Gleerups matematikstipendium 2012 offentliggjordes. De två vinnarna får dela på 100 000 kr och de får även varsin SMART Board.

Vinnarna i kategorin Bästa matematiklärare årskurs F-6 heter Monika Helgesson och Ingela Sandberg, Enslövsskolan i Åled. I kategorin Bästa matematiklärare, årskurs 7-9 och gymnasium heter vinnarna Cicki Nyberg och Mike Bergström, UmeMatte i Umeå.

Läs mer om årets stipendiater och deras insatser för att på olika sätt förbättra matematikundervisningen.

Om Gleerups Matematikstipendium

Gleerups delar varje år ut ett stipendium på 100 000 kr för att belöna innovativa matematiklärare som vitaliserar matematikundervisningen. I år inkom drygt 60 nomineringar, och juryn utsåg 2 vinnare, en i kategorin lärare och skolledare från förskoleklass till skolår 6 och en för lärare och skolledare för skolår 7-9 och gymnasiet. De två vinnarna får 50 000 kronor var och en Smart Board.

Kriterierna för Gleerups Matematikstipendium är: Klok pedagogik, nya idéer och dokumenterade resultat inom matematikområdet. I juryn för 2012 års stipendium ingår sex personer som alla på olika sätt har lång erfarenhet av matematik och utbildning.

Relaterade länkar

Ämnen

Presskontakt

Karin Lind

Presskontakt Marknadschef 010-150 06 04

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00