Gå direkt till innehåll
SMART Room System med Microsoft Lync / Skype for Business
SMART Room System med Microsoft Lync / Skype for Business

Pressmeddelande -

Få till det virtuella mötet med Lync och SMART Room System

Microsoft och SMART Technologies har tillsammans skapat en helintegrerad möteslösning med Microsoft Lync i huvudrollen.

Microsofts plattform för kommunikation och virtuella möten, Microsoft Lync, tillsammans med en eller flera LCD-skärmar med touchfunktion från SMART skapar helt nya förutsättningar för effektiva och kreativa samarbeten, både nära och på distans.

Dela den gemensamma ytan under virtuella möten

 - Med SMART Room System™ för Microsoft® Lync® tillförs den fjärde dimensionen i virtuella möten, den gemensamma ytan där alla deltagare kan dela och bearbeta dokument i realtid, säger Henrik Rentsch på Netsmart AB, distributören för SMART i Sverige. Med traditionella videokonferenssystem kan man enbart presentera dokument för varandra, eller köpa separata lösningar och kombinera dem. Microsoft och SMART gör det nu möjligt att få all denna funktionalitet i en och samma lösning.

Enkelt med Microsofts gränssnitt

Den nya tekniken bygger på Microsofts gränssnitt. Ni arbetar i Lync och delar och arbetar i dokument skapade i Word, Excel och Outlook och övriga program och applikationer i datorn, vilket innebär att lösningen är enkel att ta till sig och att mötena blir mer effektiva.

Delta på distans med din laptop, surfplatta eller smarta telefon

Deltagare som befinner sig på andra platser kan delta i mötet och se den gemensamma ytan via sin mobila enhet, sin dator, surfplatta eller telefon. Efter mötet kan dokumenten sparas och mejlas för vidare bearbetning.

Kostnadseffektivt

Då SMART Room System™ för Microsoft® Lync® bygger på den datorplattform som företagen redan använder, är den enkel att administrera och hantera för it-ansvarig.

 - Verksamheter ställer allt högre krav på att vara kostnadseffektiva utan att behöva kompromissa med produktivitet, säkerhet och miljömedvetenhet samtidigt som flera generationers arbetssätt ska fungera och utvecklas. Våra kunder upplever att Microsoft Lync är ett enkelt verktyg som möjliggör alla kommunikationssätt och på det sättet främjar samarbete oavsett plats eller enhet, säger Emelie Ekblad, produktchef för Unified Communication på Microsoft i Sverige.

SMART Room System finns i tre olika utföranden beroende på storleken på rummet. Dual touch gör att två personer kan skriva på skärmen samtidigt vilket ytterligare förstärker möjligheterna till samarbete.

”Med SMART Room System™ för Microsoft® Lync® tillförs den fjärde dimensionen i virtuella möten, den gemensamma ytan där alla deltagarna kan dela och bearbeta dokument i realtid”  Henrik Rentsch

SMART FAKTA:

Tele- och videokonferenser kallas med ett annat ord för virtuella möten. Det är ett sätt för företag att hantera möten utan att spendera alltför mycket tid och pengar.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Vår affärsidé är att erbjuda världsledande produkter för utbildning, möten och presentationer som såväl förenklar som förbättrar kommunikationen mellan utbildare och deltagare. Netmart erbjuder marknadsledande lösningar från de största tillverkarna på marknaden - SMART Technologies, AVer och BenQ.

Presskontakt

Karin Lind

Presskontakt Marknadschef 010-150 06 04

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00

Relaterat material