Gå direkt till innehåll
Guldäppletvinnare efterfrågar nationell IKT-strategi

Pressmeddelande -

Guldäppletvinnare efterfrågar nationell IKT-strategi

Guldäppletvinnaren Ulrika Ryan ser den interaktiva tavlan som ett måste i klassrummet. De pedagogiska fördelarna är enorma och hon efterfrågar en nationell strategi för införandet av interaktiva verktyg i skolan.

Ulrika Ryan vet att det finns ett stort intresse för interaktiva skrivtavlor bland lärare runt om i Sverige, de ser potentialen och anser att det är något skolan måste börja använda i större utsträckning. Men det verkar inte som om det är lika solklart hos alla politiker.

- Vi behöver en nationell IKT-strategi, säger Ulrika Ryan. Det här med att eleverna ska sitta med varsin dator i klassrummet och jobba själva är förlegat. Mina elever jobbar också med datorer, oftast två och två. Vi återvänder hela tiden till SMART Boarden och visar för varandra vad vi gjort.

- SMART Boarden är navet i min undervisning. Det är på SMART Boarden jag bygger strukturen för mina lektioner och det är kring SMART Boarden vi samlas när vi ska undersöka olika saker, diskutera och dra slutsatser, säger Ulrika Ryan.

Ulrika Ryan menar att den interaktiva skrivtavlan gör undervisningen mer varierad och att fler elever kan ta till sig kunskap med hjälp av den.

- Många elever behöver bildstöd för att lära sig och det är ju jättelätt att plocka in bilder och filmsnuttar som man sen kan resonera kring, säger Ulrika Ryan. SMART Boarden suger uppmärksamhet, man får en extra skjuts som lärare!

- Jag träffade en av mina gamla elever som nu går på högstadiet, avslutar Ulrika Ryan. Han sa: – Det är en sak som jag saknar och det är SMART Boarden. Jag lärde mig så bra med den!

 Guldäpplet är ett lärarstipendium som delas ut årligen till lärare som har utvecklat lärandet med stöd av IT i undervisningen. Ulrika Ryan på Byskolan i Lund fick priset för sitt arbete med att förnya arbetsformerna i matematik med stöd av digitala verktyg.

Ämnen

Kategorier


Vår affärsidé är att erbjuda världsledande produkter för utbildning, möten och presentationer som såväl förenklar som förbättrar kommunikationen mellan utbildare och deltagare. Netmart erbjuder marknadsledande lösningar från de största tillverkarna på marknaden - SMART Technologies, AVer och BenQ.

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00