Gå direkt till innehåll
Lärare i Botkyrka blir bäst i korridoren

Pressmeddelande -

Lärare i Botkyrka blir bäst i korridoren

Under två hektiska dagar samlades 22 pedagoger från Botkyrka kommuns grundskolor för att lära sig att skapa lektioner på interaktiva skrivtavlor.

Det är ett av tre steg på vägen att bli en diplomerad SMART-skola.

-Lektionsskapardagarna ska ge kommunens lärare stimulans och samtidigt säkra att de drar största möjliga nytta av de verktyg som finns i klassrummet, säger Peter Widengren, skol-IT-strateg och utvecklingsledare på barn- och ungdomsförvaltningen i Botkyrka kommun.

Huvudsyftet är att naturligtvis att barnen ska uppnå sina mål, och det kan de göra lättare om pedagogerna har rätt verktyg och dessutom behärskar dem bra.

-       Alla de utbildade pedagogerna ska komma tillbaks till sina skolor och bli bäst i korridoren på SMARTBoard är ofta resultatet, säger Peter vidare Då säkrar vi att de sedan kan lära sina kollegor mer om tekniken, ge tips och inspirera.

Enligt Peter är den stora fördelen med en interaktiv skrivtavla i klassrummet att eleverna kan komma längre i inlärningsprocessen eftersom de upplever större lust att lära med roligare undervisning. Allt som krävs är en pedagog med lite fantasi och kunskap om hur verktyget används på bästa sätt.

Under de två dagarna hann lärarna med att ta fram ett par lektionsunderlag i sina respektive ämnen. Då använder de all tillgänglig teknik som tavlan erbjuder såsom Notebookanimationer, bilder ljud och länkar.

Inspirationsdagarna kommer att följas upp med inspirationsträffar användare emellan. Under våren kommer Botkyrka att genomföra fler inspirationsdagar för sina pedagoger.

- Alla lärare ur ett arbetslag kan ju inte gå samtidigt, därför måste vi erbjuda inspirationsdagar vid flera tillfällen, säger Peter.

Några exempel på skapade lektioner.
Färdiga bildspel laddade deltagarna upp till en materialbank för lektioner på www.smartklubben.se .

Kontaktperson: Jörgen Isaksson 046 15 96 42 eller jorgen.isaksson@netsmart.se

Netsmart AB
Netsmart är en distributör med agentur för distribution av produkter från SMART Technologies Inc, Polycom Inc. och AverMedia.
Vår vision är att erbjuda världsledande produkter för utbildning, möten och presentationer som såväl förenklar som förbättrar kommunikationen mellan utbildare och deltagare. Målsättningen är att förbättra kommunikationen i både klassrummet och i konferensrummet. SMART Technologies är både utvecklande pionjär och marknadsledare i lättanvända touch-baserade interaktiva skrivtavlor (SMART Board) som ger fördelar för pedagoger såväl som förbättrar inlärning hos elever. Se mer på www.smartboard.se

Ämnen


Netsmart AB är svensk distributör för  SMART Technologies, Nureva, Manico, AVerVision och ErgoXS.

Netsmart AB levererar interaktiva produkter till skola, företag och organisationer som inspirerar till samarbete och kommunikation, höjer måluppfyllelsen, effektiviserar möten och ökar användningen av befintliga resurser.

Presskontakt

Karin Lind

Presskontakt Marknadschef 010-150 06 04

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00