Gå direkt till innehåll
Lärarna på Ankarsviks skola var inte nöjda med de interaktiva projektorerna – nu har alla klassrum en SMART Board

Pressmeddelande -

Lärarna på Ankarsviks skola var inte nöjda med de interaktiva projektorerna – nu har alla klassrum en SMART Board

Ankarsviks skola i Sundsvall har uppgraderat alla klassrum med SMART Board. De interaktiva projektorerna som satt där tidigare blev inte det verktyg lärarna hade hoppats på.

 – Eleverna var inte lika delaktiga när vi bara hade en projektor som styrdes med penna. Det blev lärarens verktyg istället för elevernas, säger Izabelle Norgren, lärare på Ankarsviks skola.

Det var svårt för många elever att hantera pennan, det blev lätt hackigt när de skrev, drog och klickade.

– På SMART Board kan du använda fingrarna och händerna istället och det är mycket smidigare och mer lättillgängligt, både för elever och för lärare.

Izabelle beskriver hur eleverna nu lär med alla sinnen och med hela kroppen och att det inte längre finns en penna som kommer emellan och stör.

Elevernas entusiasm har smittats av sig på lärarna och nu arbetar alla med mjukvaran Notebook som följer med SMART Board.

 – Vi planerar gemensamt i Notebook, vi har våra lokala planeringar i Notebook och vi skapar egna lektioner och delar med varandra. Om jag blir sjuk är det lätt att skicka över en lektionsfil till vikarien där planering och instruktioner finns med.

Även eleverna skapar övningar och förbereder redovisningar i Notebook. Några elever har installerat mjukvaran hemma.

 – Mina elever i årskurs 2 gör egna spel och presentationer i Notebook som de sedan visar på SMART Board. Det blir mer tillgängligt och intressant för alla!

Hon har även sett en annan fördel, som lärarna inte tänkte på innan de fick sina SMART Board:

 – Äntligen ligger vi före och kan erbjuda något som eleverna inte har hemma. Det är många som har projektorer hemma och tittar på film med, men SMART Board har de inte. Det gör att det blir väldigt intressant för eleverna att arbeta med SMART Board, de måste ”passa på” när de är i skolan, säger Izabelle Norgren.

Ämnen

Kategorier


Vår affärsidé är att erbjuda världsledande produkter för utbildning, möten och presentationer som såväl förenklar som förbättrar kommunikationen mellan utbildare och deltagare. Netmart erbjuder marknadsledande lösningar från de största tillverkarna på marknaden - SMART Technologies, AVer och BenQ.

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00