Gå direkt till innehåll
SMART Board ger tydliga tidsvinster

Pressmeddelande -

SMART Board ger tydliga tidsvinster

Intressantare undervisning och tydliga tidsvinster. Det är de uppenbara fördelarna med interaktiva skrivtavlor, menar Tommy Presits, IKT-ansvarig i Kävlinge kommun. Kävlinge kommun har beslutat att utrusta alla hemklassrum digitalt och i förlängningen med interaktiva skrivtavlor. I dagsläget har omkring 70 SMART Board köpts in.

Tavlorna har många fördelar, menar Tommy Presits. Undervisningen blir modernare och intressantare för både elever och lärare när material kan hämtas på nätet och lektionsinnehåll sparas, återanvändas och skickas vidare.

 – Allt blir levande när du kan arbeta med både bild och text, säger han.

Kävlinge köpte inledningsvis tavlor av olika märken men har nu valt att fortsätta med enbart SMART Board, bland annat tack vare att företagets utbildningar har fungerat mycket bra. Reaktionen har överlag varit positiv bland lärarna menar Tommy Presits och många har efterfrågat digitala tavlor. För dem som trots allt är mer försiktiga rekommenderar han att börja långsamt och inledningsvis bara använda tavlan som en vanlig whiteboard. Resten kan komma efterhand. Det kan bli för stor omställning annars.

På sikt är Tommy Presits övertygad om att tavlorna effektiviserar arbetet för skolans anställda.

 – Lärarna vinner exempelvis tid på att genast kunna fortsätta där de slutade dagen innan – det är bara att ta fram anteckningarna. Administrativt blir det lättare att hantera frånvaro bland lärarna när lektioner finns sparade. När materialet har lagrats digitalt är det lätt att mejla över till någon annan som kan ta över.

Ämnen

Kategorier


Vår affärsidé är att erbjuda världsledande produkter för utbildning, möten och presentationer som såväl förenklar som förbättrar kommunikationen mellan utbildare och deltagare. Netmart erbjuder marknadsledande lösningar från de största tillverkarna på marknaden - SMART Technologies, AVer och BenQ.

Presskontakt

Karin Lind

Presskontakt Marknadschef 010-150 06 04

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00