Gå direkt till innehåll
Tinas interaktiva sagospel den populäraste lektionen

Pressmeddelande -

Tinas interaktiva sagospel den populäraste lektionen

Tina Tenggren, IT-pedagog i Trollhättan, har slagit alla tidigare rekord i SMART Klubben. Hennes pedagogiska Äventyrsspel har laddats ner 1222 gånger av intresserade SMART Board-användare ute i skolorna.
Äventyrsspelet är gjort i SMART Notebook som en lektion tillgänglig för kollegor och intresserade på SMART Klubbens hemsida.

Det finns en klubb för användare av den interaktiva skrivtavlan SMART Board. Deras senaste möte lockade 72 lärare till nybyggda Kronans skola i Trollhättan. En av föredragshållarna denna kväll var Tina Tenggren. Tina arbetar som IT-pedagog på Utbildningsförvaltningen/IT Pedagogiskt forum i Trollhättans kommun och har ett förflutet som lärare. Hon har med materialet som hon skapat i SMART Notebook visat att det går utmärkt att kombinera traditionellt pedagogiskt arbete med modern teknik.

"Tavlan främjar kreativitet, fantasi, delaktighet och uppfinningsrikedom hos både mig och eleverna, vi tycker helt enkelt att det är kul att använda tavlan och då blir lärandet både effektivt och lustfyllt. Den skapar engagemang och lust hos eleverna att delta i det sociala sammanhanget, även elever som annars av olika orsaker väljer att ställa sig utanför har svårt att inte delta när tavlan används.."

Tina inspirerar inte bara eleverna utan har också inspirerat många lärare runt om i landet. På SMARTklubbens hemsida kan alla de 2776 lärare som är medlemmar, ladda ner lektioner till sina interaktiva skrivtavlor. Och de har de gjort, närmare 1222 gånger har Tinas Äventyrsspel laddats ner.

Äventyrsspelet är ett interaktivt tärningsspel som man kan använda sig av när man vill träna sig på att utveckla berättande/ skrivandet. Spelet riktar sig till skolbarn från förskolan till skolår 5. Läs mer och se spelet på www.smartklubben.se.

Tina har också en egen blogg, Tinas blogg, http://tinate.pedagogbloggar.se/ där hon skriver inspirerande om skolan, livet och allt där i mellan.

Kontaktperson: Jörgen Isaksson 046 15 96 42 eller jorgen.isaksson@netsmart.se

Netsmart AB
Netsmart är en distributör med agentur för distribution av produkter från SMART Technologies Inc, Polycom Inc. och AverMedia.
Vår vision är att erbjuda världsledande produkter för utbildning, möten och presentationer som såväl förenklar som förbättrar kommunikationen mellan utbildare och deltagare. Målsättningen är att förbättra kommunikationen i både klassrummet och i konferensrummet. SMART Technologies är både utvecklande pionjär och marknadsledare i lättanvända touch-baserade interaktiva skrivtavlor (SMART Board) som ger fördelar för pedagoger såväl som förbättrar inlärning hos elever. Se mer på www.smartboard.se

Ämnen

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00