Gå direkt till innehåll
Undervisning som ligger i tiden - med SMART Board

Pressmeddelande -

Undervisning som ligger i tiden - med SMART Board

På Lyckebyskolan i Blekinge finns det snart en SMART Board i varje klassrum. Kristina Wiklund undervisar i årskurs 4 och har varit fascinerad av verktyget från början.

 – Man känner sig mer rätt med tiden, säger hon.

I Kristinas klassrum är tavlan på hela tiden, varje dag, och används på många olika sätt. För genomgångar och bildvisning. För att googla fram aktuella ämnen på webben och ladda ner utbildningsfilmer. För att se filmer på engelska och jobbar med ord, fraser och ordklasser. För roligare matematikundervisning med hjälp av SMART Boardprogram, till exempel när barnen ska lära sig klockan eller träna addition och subtraktion. 

 – Rutsystemet är också mycket användbart, till exempel för tallinjer och taluppfattning.
Både smågrupper och helklass kan jobba med tavlan men för att öka fokuseringen får de barn som sitter längst bak i rummet komma fram till tavlan vid undervisning i helklass. Kristina Wiklund har också gjort en tydlig turordning för när barnen får trycka på tavlan. När tavlan var ny tog det visserligen lite längre tid att göra egna lektioner. Men samtidigt samarbetar lärarna en del med att skapa lektioner, vilket sparar tid. I dag tycker Kristina Wiklund att tavlan är mycket lätt att använda.

 – Det är så bra att kunna skriva en text, klicka på den och direkt få den digital och klar. Att kunna spara alla anteckningar sparar jobb. Det är också mycket värt att kunna förbereda allt som ska skrivas på tavlan i förväg. Då behöver jag inte vända ryggen mot barnen utan har hela tiden koll på klassen.

För barnen är tavlan en fullt naturlig del av vardagen. Så för Kristina Wiklund är slutsatsen till rektorer och kolleger runt i landet entydig:

– Satsa! Köp in! Ta en i taget om det känns lättare. Det är ett fantastiskt verktyg, jag skulle aldrig vilja jobba utan det. Jag tycker det är superbra att min skola satsade. Man känner sig mer rätt med tiden.

Ämnen

Taggar


Vår affärsidé är att erbjuda världsledande produkter för utbildning, möten och presentationer som såväl förenklar som förbättrar kommunikationen mellan utbildare och deltagare. Netmart erbjuder marknadsledande lösningar från de största tillverkarna på marknaden - SMART Technologies, AVer och BenQ.

Presskontakt

Karin Lind

Presskontakt Marknadschef 010-150 06 04

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00

Relaterat material