Gå direkt till innehåll
Möt oss på SETT 18-20 april 2023

Möt oss på SETT 18-20 april 2023

Tid 18 April 2023 – 20 April 2023

Plats Kistamässan

Vi finns i monter B:31 på SETT-mässan i Stockholm den 18-20 april 2023 för att visa varför SMART Board, Lumio och SMART Notebook är lärarens bästa arbetsverktyg. Kontakta oss för mer information eller för att boka möte: info@netsmart.se

Vårt monterprogram under SETT - Monter B:31

Ladda hem hela monterprogrammet som PDF >>

Samarbete över gränserna där lärandet blir viktigt på riktigt

Vad händer när elever får samarbeta i realtid med elever i andra länder? Emelie Allen-Ross ger praktiska exempel på hur hon och hennes klass, med hjälp av Google Meet och den webbaserade mjukvaran Lumio bjuder in klasser från andra länder till gemensamma lektioner på engelska:

”Vi bjuder in varandra i vardagen via våra digitala forum och skapar gemensamma lektioner där eleverna utbyter erfarenheter och kunskaper”, säger Emelie Allen-Ross.

Kom och var elev i Emelies Allen-Ross klassrum, ta med din telefon eller läsplatta.

Emelie Allen-Ross är Förstelärare och Lumio Innovator på Ribbyskolan i Haninge kommun.

Tisdag 18 april

  • kl 11.00-11.20
  • kl 14.30-14.50


Matematiken blir rolig och visuell med Lumio

Filippa Weider, IT-pedagog och SMART Ambassadör, visar hur hon gör matematikundervisningen i åk F-3 rolig, engagerande och tydlig med hjälp av de inbyggda funktionerna i undervisningsmjukvaran Lumio. Kom och var elev i Filippa Weiders klassrum, ta med din telefon eller läsplatta.

Filippa Weider är IT-pedagog och SMART Ambassadör i Kalmar kommun

Onsdag 19 april

  • kl 11.00-11.20 (år F-3)
  • kl 14.30-14.50 (år 4-6)

Kollaborativt lärande på gemensamma arbetsytor – hur och varför?

Vad händer när eleverna får arbeta tillsammans på gemensamma arbetsytor där de tillför innehåll via sina digitala enheter?

Marie Horn visar hur enkelt det är att förbereda och leda elevaktiva, språkutvecklande och kollaborativa lektioner i den webbaserade mjukvaran Lumio, med läraren ständigt närvarande för stöd och hjälp. Kom och var elev i Marie Horns klassrum, ta med din telefon eller läsplatta.

Marie Horn är IT-pedagog och SMART Innovator på Vasaskolan och Funkaboskolan i Kalmar kommun

Onsdag 19 april

  • kl 13.30-13.50


Skapa egna elevaktiva, lärarledda lektioner i Lumio som eleverna vill göra om och om igen

Kom och var elev i Teresas Leijonhufvuds klassrum, ta med din telefon! Teresa ger exempel på hur hon skapar elevaktiva, engagerande lektioner i den webbaserade undervisningsmjukvaran Lumio som eleverna älskar. I Lumio finns alla funktioner samlade på ett ställe, lärare och elever behöver inte hoppa mellan olika flikar och appar. Dela lektionen med eleverna och låt dem jobba vidare medan du följer arbetet och ger återkoppling i realtid.

Teresa Leijonhufvud är IT-pedagog och SMART Ambassadör på Sickla skola i Nacka kommun och grundare av Facebook-gruppen ”Mitt lilla klassrum på nätet”.

Torsdag 20 april

  • kl 11.00-11.20
  • kl 14.30-14.50

SMART Board iQ - lärarnas bästa arbetsverktyg med kostnadsfri mjukvara

SMART Board® iQ interaktiv skärm kan du fortsätta att interagera med eleverna så som du alltid har gjort på whiteboarden eller svarta tavlan, flera personer kan arbeta på den digitala whiteboarden med olika verktyg samtidigt utan att behöva vänta på varandra eller välja verktyg i en meny.

Skapa snabbt och enkelt lektioner med de inbyggda funktionerna och de färdiga interaktiva övningarna. Dela lektioner till eleverna och låt dem arbeta i egen takt, i klassrummet eller på distans. SMART Board® iQ är utvecklat specifikt för lärare och elever och är den optimala undervisningsplattformen för alla åldrar och ämnen med multitouch på Mac, Chrome OS och Windows. GDPR-säker. På svenska.

Lumio - undervisningsmjukvara med alla funktioner samlade på ett ställe

Lumio är onlinemjukvaran som samlar alla funktioner läraren behöver på ett ställe med ett inlogg. Omvandla PDF, PPT, Google-dokument och SMART Notebook-filer till interaktiva lektioner, lägg till spelbaserade aktiviteter, simuleringar, gemensamma whiteboards, kollaborativa arbetsytor, individuella handouts, responsverktyg, YouTube-filmer utan reklam, Shout it Out, Immersive reader, exit tickets, digitala prov, utvärderingar och mycket mer. Läraren följer elevernas arbete och ger återkoppling i realtid. Med ett knapptryck visar, jämför och diskuterar elever och lärare olika lösningar med hela klassen, utan att behöva växla mellan olika appar och apparater. Integrerad emd Google Drive och Microsoft Teams. GDPR-säker. På svenska.

Netsmart svensk distributör driver användarföreningen SMARTKlubben

Netsmart är den svenska distributören för SMART och vi driver även användarföreningen SMARTKlubben med 16 500 medlemmar. På SMARTKlubben får du kostnadsfri tillgång till webbinarier, instruktionsfilmer, färdiga lektioner, supportforum och mycket mer.

Vill du veta mer om lösningarna från SMART är du välkommen att kontakta oss på
010-150 06 00
info@netsmart.se

smartboard.se

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00

Relaterat innehåll