Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Sveriges bästa Mattelärare får en SMART Board

Något som är utmärkande för Cecilia Christiansens undervisning är öppna diskussioner om matematik där eleverna får visualisera matematiska problem med hjälp av en SMART Board.

– Jag är en lärare som njuter av att vara lärare. Jag utgår inte så mycket från boken när jag undervisar utan försöker starta diskussioner om matematik, det blir oerhört givande för eleverna. Med en interaktiv skrivtavla i klassrummet är det dessutom lättare att levandegöra matematiken. Eleverna tycker att det är superkul, säger Cecilia Christiansen.

Cecilia Christiansen får, förutom en SMART Board också ett matematikstipendie på 100 000 kronor som delas ut av Gleerups utbildning.

Hur kan du, som Sveriges bästa lärare i matematik, inspirera andra lärare?

– Lärare måste tro på sig själva. Det bästa sättet att inspirera andra är att låta dem besöka oss och själva se att arbetssättet verkligen fungerar. Det är en härlig upplevelse att vara med om.

Totalt lämnades 47 kvalificerade bidrag in, varav tio gick vidare till slutnominering. Juryn var helt enig om att Cecilia Christiansen levde upp till de kriterier som satts upp.

- Cecilia har en unik förmåga att dela med sig och inspirera andra med sina idéer och erfarenheter, något som visade sig i den mängd nomineringar som kom från de elever Cecilia undervisar eller har undervisat i matematik, säger Gustav Rentsch VD för Netsmart. 

Motivering. Med stort engagemang och uppfinningsrikedom kombinerar hon klok pedagogik med nya idéer, där tekniken blir ett redskap för att ge eleverna ökade möjligheter att utveckla sitt kunnande i matematik. Hennes genomtänkta undervisning − där alla elevers förslag till lösningar uppmärksammas och diskuteras − ger goda resultat och entusiastiska elever. Hon har också en unik förmåga att dela med sig och inspirera andra med sina idéer och erfarenheter.

Prissumma. en SMART Board och 100 000 sek.

Prisutdelning. torsdagen den 10 mars under Stora Matematikgalan på Lustikulla konferens, Liljeholmen i Stockholm.

Om juryn. Juryn består av Gustav Rentsch från Netsmart, Elisabeth Rystedt och Jesper Boesen från NCM, Nationellt centrum för matematikutbildning, Ewa Erixson Carlqvist från AstraZeneca, Paulina Persdotter från Volvo, Marcus Ander från Gleerups Utbildning AB samt Åsa Steholt Vernerson, VD för Gleerups Utbildning AB.

Ämnen

Presskontakt

Karin Lind

Presskontakt Marknadschef 010-150 06 04

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00