Gå direkt till innehåll
Engagerad tysklärare utvecklar språkövningar som stimulerar olika inlärningsstilar

Pressmeddelande -

Engagerad tysklärare utvecklar språkövningar som stimulerar olika inlärningsstilar

Pressrelease 20091005

Engagerad tysklärare utvecklar språkövningar som stimulerar olika inlärningsstilar!

Johan Poppen, tysklärare på Ekenässkolan i Eslöv, ligger bakom den senaste nyheten för elever i tyska på högstadiet. Nu har webbportalen Anaconda premiär med bland annat interaktiva språkfiler på tyska.

Johan, som är pedagogisk rådgivare till UR, började redan för ett år sedan att hjälpa dem med de pedagogiska delarna av Anaconda, språksändningar på tyska, spanska och franska.

Hela portalen är anpassad till skrivtavlor och innehåller bland annat 6 st SMART Notebook-övningar per språk.

Johan är Informations och kommunikationsteknologi-ansvarig på Ekenässkolan i Eslöv och har ett stort intresse för tekniken som erbjuds genom interaktiva skrivtavlor.

- Fördelen med en interaktiv skrivtavla är bland annat att det är lätt att variera undervisningen, öka engagemanget hos eleverna och att den stimulerar olika sinnen och inlärningsstilar, säger Johan Poppen.

Undervisningsmaterial som är anpassat till tavlorna utvecklas i första hand av lärarna själva eller i samarbete med läromedelsproducenterna som i detta fallet, UR.

Delar av Johans och andra engagerade lärares material kan hittas på www.smartklubben.se SMARTBoardanvändarnas hemsida.

Anacondaportalen handlar om ungdomskultur, är nära elevernas vardag och tar upp mode, kärlek, droger osv. Övningarna är till stor del självrättande och kan även utföras på en PC.

Anaconda kan du hitta på: http://www.ur.se/Ung/Amnen/Sprak/Anaconda/ jorgen.isaksson@netsmart.se www.smartboard.se

Idag finns det 5900 st SMARTBoard placerade på 945 av totalt ca 7500 skolor i Sverige och användningen bara ökar. I samma takt ökar också lärarutvecklat lektionsmaterial och läromedelsförlagens verktyg för interaktiva miljöer.

Kontaktperson: Jörgen Isaksson 046 15 96 42 eller

Netsmart AB
Netsmart är en distributör med agentur för distribution av produkter från SMART Technologies Inc, Polycom Inc. och AverMedia.
Vår vision är att erbjuda världsledande produkter för utbildning, möten och presentationer som såväl förenklar som förbättrar kommunikationen mellan utbildare och deltagare. Målsättningen är att förbättra kommunikationen i både klassrummet och i konferensrummet. SMART Technologies är både utvecklande pionjär och marknadsledare i lättanvända touch-baserade interaktiva skrivtavlor (SMART Board) som ger fördelar för pedagoger såväl som förbättrar inlärning hos elever. Se mer på

Ämnen

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00