Gå direkt till innehåll
Politiker måste lära sig vad SMART Board är

Pressmeddelande -

Politiker måste lära sig vad SMART Board är

På Lövängsskolan i Västerås är SMART Board en del av det pedagogiska arbetet. Trots det har det varit svårt att övertyga politiker och förvaltning om att köpa in fler tavlor. Att ge beslutsfattare en lektion på skolan är bästa receptet, tror skolans rektor Lena Hising.

Nybyggda Lövängsskolan (F-6) är SMART-diplomerad och alla lärare använder verktyget dagligen. En av skolans lärare fungerar till och med som ambassadör på internationella konferenser och på andra skolor som ännu inte satsat på tekniken.

 - Tavlorna upplevs mycket positivt bland lärarna, alla vill lära sig mer. Det blir ett särskilt arbetssätt där lärarna delar med sig av tips och idéer och vi bygger upp en lektionsdatabas på både hårddisk och i moln. Vi märker också att elevernas alla sinnen aktiveras, de blir delaktiga på olika sätt och mer rörliga i rummet, berättar skolans rektor Lena Hising.

Förutom att pedagogerna får ett bra lektionsverktyg i Notebook är tavlorna till stor hjälp vid hastig sjukfrånvaro hos lärarna. Flera av de anställda inom fritidsverksamheten har också lärarutbildning och kan smidigt gå in som vikarier och hämta de digitala lektioner som förberetts, menar Lena Hising.

Lövängsskolan är relativt nybyggd och växer stadigt. Fler tavlor behöver därför köpas in. Men det är inte alltid lätt att övertyga politiker och förvaltning om att välja just SMART.

 - Tavlorna är en del av skolans pedagogiska idé och det vill vi fortsätta med. Vi vill ha fler SMART Board och arbetar för det, säger Lena Hising. 

Viss framgång i sitt lobbyarbete nådde skolan när en av kommunens ekonomer bjöds in till skolan.  

 - När han såg hur läraren la upp sin lektion fick han en helt annan insikt om vad det handlar om. Många tror fortfarande att det handlar om att bara köpa in en dator och projektor.

Ämnen

Kategorier


Vår affärsidé är att erbjuda världsledande produkter för utbildning, möten och presentationer som såväl förenklar som förbättrar kommunikationen mellan utbildare och deltagare. Netmart erbjuder marknadsledande lösningar från de största tillverkarna på marknaden - SMART Technologies, AVer och BenQ.

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00