Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SMART lanserar nästa generations förstärkarsystem till klassrummen

Nya SMART Audio™ 340 integreras smidigt i mjukvaran SMART Notebook™

SMART Technologies lanserar SMART Audio 340 och 360, förstärkarsystem för klassrum. Med högtalare installerade runt om i klassrummet förbättrar 340- och 360-systemen ljudkvaliteten i klassrummet och försäkrar att det hörs bra, oavsett varifrån i rummet man står. SMART Audio 340 fungerar smidigt med mjukvaran SMART Notebook. Genom att röra vid ikonen för SMART Audio i SMART Notebook kan pedagoger kontrollera fem separata ljudingångar med hjälp av ett finger. Att hantera volymen går snabbt och enkelt, vilket sparar mycket lektionstid. SMART 360 är designad för pedagoger som idag inte använder sig av mjukvaran SMART Notebook. 360-systemet inkluderar en kontrollenhet med väggfäste, och genom kontrollens LCD-skärm kan pedagogen smidigt anpassa inställningar och volym. Både 340- och 360-systemen förväntas finnas på marknaden under sommaren 2011.

340- och 360-systemet inkluderar en trådlös infraröd mikrofon, som både läraren eller elever kan använda, fyra högtalare, en kontrollenhet med USB-uttag, och en Room Module av en kombinerad förstärkare och mottagare. Möjlighet till ytterligare infraröda mikrofoner finns också. Båda systemen kan integreras med nuvarande klassrumslösningar och kontrollsystem. Det går lätt att integrera centrala annonseringar som berör hela skolan i systemet om man så vill.

“Många elever måste idag anstränga sig för att kunna höra vad läraren säger i klassrummet, och läraren måsta anstränga sig för att bli hörd. Båda de nya versionerna av SMART Audio erbjuder en användarvänlig lösning för pedagogen att förbättra uppmärksamheten och engagemanget hos eleverna, utan att för den sakens skull höja rösten”, säger Nancy Knowlton, VD för SMART.

System och funktioner

Kontrollenhet – Kopplas enkelt in med USB i en dator. Användare kan också koppla in andra apparater såsom MP3-, CD-, eller DVD-spelare till kontrollenheten.

Room Module – Med takfäste som innefattar mottagare och högtalar-portar för de fyra vägg- eller takhögtalarna som fördelar ljudet jämnt i klassrummet. Modulen innefattar också en mottagarport för existerande centralssystem.

Smidiga kontroller tillgängliga via mikrofonen – Pedagogen kan kontrollera mikrofonens volym och ingångsnivåer genom lättillgängliga knappar på den trådlösa infraröda mikrofonen. Mikrofonen innehåller också en programmerbar knapp som kan användas tillsammans med extern utrustning.

Lätt, och bra design – Den trådlösa mikrofonen väger 91 gram och kan bäras runt halsen.

Fyra högtalare Innefattar fyra högtalare som kan fästas antingen på väggen eller i taket. Båda systemen finns också tillgängliga utan högtalare för dem som vill integrera systemen i befintliga högtalare.

SMART Audio 340 förstärkarsystem för klassrum innehåller:
Integrering med mjukvaran SMART Notebook – Smidig integrering med mjukvaran SMART Notebook som medför kontroll över upp till 5 ljudingångar direkt från SMART Board interaktiva skrivtavla.

Om SMART

SMART Technologies är världsledande på marknaden för interaktiva skrivtavlor. SMART utvecklar produkter och tjänster som är lätta att använda och som förbättrar hur människor arbetar och lär sig. I över 20 år har innovation och engagemang varit kärnan i vår verksamhet för att nå högsta klass. Vi hjälper lärare att uppnå ett bättre resultat med teknik som stödjer elevfokuserat lärande. Vi hjälper företag att bli mer produktiva med samarbetslösningar som är enkla att använda och möjliggör ett bättre resultat. Vår framgång drivs av vårt djupa engagemang för både utbildning och näringslivet.

Ämnen

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00