Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tre lärare från Råsundaskolan i Solna är 2013 års SMART:aste lärarlag.

SMART Stafetten 2013 är ett återkommande tävlingspris som Lärarnas Riksförbund och Netsmart AB årligen arrangerar tillsammans. Syftet till priset är att öka lärarnas digitala kompetens för de undervisningsverktyg som ofta köps in utan att samtidigt satsa på kompetensutveckling.

Genom detta kompetensutvecklingspris vill Lärarnas Riksförbund och Netsmart tillsammans hjälpa till att öka den digitala kompetensen för lärarna samt lära dem hur man kan spara tid genom att börja arbeta digitalt.

Vinnarna i år är;
Pontus Westberg, Lorentz Persson, Bengt Andersson. Alla tre arbetar på högstadiet på Råsunda skola i Solna, Inriktning mot kultur och idrott. De prisas med fyra dagars kompetensutveckling på Malta i september.

Motivering är:


”Det vinnande bidraget visar på en stark vilja att utveckla sitt lärande och möta den digitala verkligheten, vilket är en stor utmaning både i skola och samhälle.”

Allt fler satsar på digitala verktyg i skolan – Jag gläds å dessa lärares vägnar. Jag har själv gått den utbildning de ska få och kan intyga att den digitala kompetensen ökar. Vi ser att allt fler skolor i Sverige satsar på IT och digitala verktyg i skolan, så som SMART Board, datorer och läsplattor. Vi vill genom detta pris uppmuntra lärarna i de pedagogiska frågorna kring IT och hur dessa digitala verktyg kan förenkla och förbättra undervisningen, säger Bo Jansson, ordförande för Lärarnas Riksförbund.

– Lärarna kan använda ett digitalt undervisningsverktyg där de tillsammans med eleverna kan ha en gemensam interaktiv genomgång och därefter kan de dela med sig av lektionen till eleverna som sedan kan jobba vidare på egen hand t ex på sina datorer, säger Bo Jansson.

Gäller att också satsa på fortbildning – Över 15 000 klassrum i Sverige har SMART Board idag. Kompetensen kring hur man använder den interaktiva tavlans fulla potential ser väldigt olika ut på skolorna runtom i landet. Vi ser att många satsar på hårdvara, dvs tavlan, men inte på utbildning, säger Alexandra Blomberg, affärsutvecklingschef på Netsmart.

– Därför är vi mycket glada över att arrangera detta pris tillsammans med Lärarnas Riksförbund, då fokus under denna kompetensutvecklingsresa ligger på pedagogiska frågor och lärarna får lära sig hur de kan skapa interaktivt innehåll för sin undervisning, dela med sig av lektioner till andra lärare, och därmed kunna spara tid, säger Alexandra Blomberg.  

För upplysningar: 
Zoran Alagic, presschef Lärarnas Riksförbund, zoran.alagic@lr.se, 070-262 27 00.

Lärarnas Riksförbund är det akademiska förbundet som enbart organiserar behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare. Med snart 90 000 medlemmar är vi ett av de största förbunden inom Saco.

Ämnen


Vår affärsidé är att erbjuda världsledande produkter för utbildning, möten och presentationer som såväl förenklar som förbättrar kommunikationen mellan utbildare och deltagare. Netmart erbjuder marknadsledande lösningar från de största tillverkarna på marknaden - SMART Technologies, AVer och BenQ.

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00