Gå direkt till innehåll
SMART Exemplary Educator Teresa Leijonhufvud nominerad till Guldäpplet 2019

Nyhet -

SMART Exemplary Educator Teresa Leijonhufvud nominerad till Guldäpplet 2019

SMART Exemplary Educator Teresa Leijonhufvud är nominerad till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet. Teresa Leijonhufvud är förstelärare i IKT på Munkmoraskolan på Värmdö utanför Stockholm. Vid sidan av klasslärarskapet har hon i uppdrag är att utveckla användandet av digital teknik på skolan. 

– Det digitala ger en helt annan dimension och nivå på elevernas lärande, säger Teresa Leijonhufvud. En av mina absoluta favoriter är SMART Board och mjukvaran SMART Learning Suite. Det är ett fantastiskt verktyg som ständigt utvecklas och som jag hela tiden hittar nya funktioner i. De olika inbyggda övningarna är fantastiska att arbeta med och eleverna älskar dem. De kan arbetat i sin egen takt på sina egna enheter. De nya tilläggen gör nu att eleverna kan arbeta på en gemensam yta eller individuellt i sin egen takt. Allt jag gör i programmet och på webben kan jag spara och dela med både elever och kollegor. Eftersom jag kan skapa digitala prov direkt i programmet så spar det mig tid med framförallt rättning.

Teresa Leijonhufvud driver även Facebookgruppen Mitt lilla klassrum på nätet med över 34 000 följare där lärare delar erfarenheter, tips och trix.

Guldäpplet delas ut under mässan Bokmässan i Göteborg den 26-29 sept.

Om SMART Exemplary Educator >>

Guldäpplet är ett lärarstipendium som delas ut årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs minne.

Netsmart AB är stolt partner till Guldäpplet tillsammans med  Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Statens Medieråd, Gleerups Utbildning AB, ILT Inläsningstjänst, Studentlitteratur AB och DIU, Datorn i Utbildningen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00

Relaterat innehåll