Gå direkt till innehåll
I mjukvaran SMART amp jobbar eleverna på samma arbetsyta i realtid via sina olika digitala enheter.
I mjukvaran SMART amp jobbar eleverna på samma arbetsyta i realtid via sina olika digitala enheter.

Nyhet -

Stockholms stad satsar brett på digitaliseringen i skolan, tecknar centralt avtal på SMART Learning Suite

Stockholms stad satsar brett på digitaliseringen i skolan och tecknar centralt treårsavtal med svenska distributören Netsmart AB på mjukvarusviten SMART Learning Suite. Nu kan stadens pedagoger nyttja fördelarna fullt ut med digitala verktyg och digitala undervisningsmetoder.

SMART Learning Suite består av flera pedagogiska mjukvaror som på olika sätt länkar samman lärare, elever och alla digitala verktyg såsom plattor, chromebooks, datorer, telefoner och den gemensamma digitala ytan till en pedagogisk helhet i och utanför klassrummet.

- Alla barn har rätt till en likvärdig utbildning och nu när alla lärare får samma förutsättningar är det så mycket lättare att nå det målet, säger Yvonne Littbrand, grundskollärare på Sjöstadsskolan i Stockholm.

Att alla pedagoger i staden nu kan arbeta i samma pedagogiska mjukvara förenklar kollegialt samarbete både lokalt och globalt.

- Lärare lägger ett stort antal timmar på att planera lektioner och nu när vi kan dela med andra skolor blir även likvärdigheten i staden större, säger Yvonne Littbrand.

För Jonny Gullstrand på utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är det viktigt att satsningen kommer alla elever och pedagoger till del:

- Vi har byggt in en stor utbildningssatsning tillsammans med Netsmart i avtalet som gäller under hela treårsperioden. Det är viktigt att pedagoger och skolledare förstår möjligheterna med SMART Learning Suite och använder sina digitala verktyg fullt ut i undervisningen.

Mer information:

SMART Learning Suite är den marknadsledande pedagogiska mjukvarusviten för interaktiva skrivtavlor, skärmar och projektor med cirka 50 miljoner användare över hela världen.

SMART Learning Suite är en mjukvarusvit som innehåller flera mjukvaror som alla ökar engagemanget och interaktionen hos eleverna i klassrummet, däribland SMART Notebook, SMART lab och SMART response. SMART Learning Suite effektiviserar även lärarens arbete vilket gör att arbetsbördan lättar. 

Alla pedagoger i Stockholm stad som omfattas av avtalet får kostnadsfritt medlemskap i användarföreningen SMARTKlubben.

Läs mer om SMART Learning Suite>>

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00

Relaterat innehåll

Relaterade event