Gå direkt till innehåll
8 192 osynliga mikrofoner i mötesrummet - På teknikhandelsföretaget Hugo Tillquist hörs alla perfekt

Pressmeddelande -

8 192 osynliga mikrofoner i mötesrummet - På teknikhandelsföretaget Hugo Tillquist hörs alla perfekt

Dagens globala samhälle ställer höga krav på den digitala kommunikationen och infrastrukturen – i synnerhet efter senaste årets coronapandemi. På teknikhandelsföretaget Hugo Tillquist anlitade man Netsmart för att installera SMART Board interaktiv skärm och ljudlösningen Nureva HDL300.

Netsmart är distributör av interaktiva produkter till företag, organisationer och skolor. Samarbetet med Hugo Tillquist inleddes precis innan coronapandemin bröt ut.
– Vi är ett expansivt bolag som vill växa i Norden och vi behövde investera i rätt digitala verktyg för att lyckas med det. Det var en ren tur att vi hann få igång allt precis innan coronapandemin började, säger Per Clementz, Head of Product Development, Hugo Tillquist.

Kraven på den nya tekniska utrustningen var många och högst upp på listan ville man att tekniken skulle vara av bästa kvalitet, snygg och enkel att använda. Netsmart mötte alla krav och installerade SMART Board interaktiv skärm och ljudlösningen Nureva HDL300 i mötesrummen.

Smart, interaktivt och enkelt

SMART Board är en ­digital whiteboard med flervägskommunikation, interaktiv skärm, webbläsare, skärmspegling och videokonferenshub. Alla deltagare kan bidra med innehåll på den gemensamma ytan oavsett var i världen de sitter.

Nureva HDL300 är en unik Teams-certifierad ljudlösning med lika bra ljud som om du satt med ett headset. Med 8192 virtuella mikrofoner utspridda i hela rummet anpassar den sig automatiskt efter antalet personer som pratar, oavsett var de befinner sig i rummet och filtrerar även bort distraherande bakgrundsljud. Man slipper dessutom ha mikrofonerna på bordet.
– Vi vill att det ska vara enkelt, det är viktigt att få med sig alla oavsett grad av teknikintresse. Man ska inte behöva tänka på tekniken, upplevelsen ska vara att alla är i samma rum även när de inte är det, säger Ronne Gran, produktspecialist på Netsmart.

På Hugo Tillquist har reaktionerna varit genomgående positiva.
– Vi har bara skrapat på ytan av möjligheter men alla är otroligt nöjda, säger Per Clementz.

Framtidens arbetssätt

Netsmarts lösningar är helt plattformsoberoende och integrerar med alla vanliga konferensmjukvaror såsom Microsoft Teams, Google Meet, Zoom, Cisco och Skype. Den trådlösa uppkopplingen gör att man slipper sladdar och fjärrkontroller. Systemet kopplar sömlöst upp sig med det aktuella exchangesystemet. Om man bokar in ett Teamsmöte via Outlook kommer mötet upp automatiskt på skärmen – allt man behöver göra för att starta mötet är att klicka på Teamsloggan.

– Alla behöver bra utrustning. Ju mer vi använder tekniken desto mer blir vi medvetna om hur viktigt det är med bra ljud och bild. Allt pappersprassel, kaffekoppar, folk som pratar i mun på varandra – nu är det viktigare än någonsin att ha rätt verktyg för framtidens arbetssätt, avslutar Ronnie Gran.

Ämnen

Kategorier


Netsmart AB är svensk distributör för  SMART Technologies, Nureva, Manico, AVerVision och ErgoXS.

Netsmart AB levererar interaktiva produkter till skola, företag och organisationer som inspirerar till samarbete och kommunikation, höjer måluppfyllelsen, effektiviserar möten och ökar användningen av befintliga resurser.

Kontakter

Karin Lind

Presskontakt Marknadschef 010-150 06 04

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00

Relaterat innehåll

Relaterade event