Gå direkt till innehåll
Nureva® HDL300 första ljudlösning för större mötesrum att bli Microsoft® Teams-certifierad

Pressmeddelande -

Nureva® HDL300 första ljudlösning för större mötesrum att bli Microsoft® Teams-certifierad

Ljudkonferenslösningen Nureva HDL300 är nu certifierad som en Microsoft Teams Room-enhet. Efter att ha genomgått Microsofts rigorösa testprocess blir HDL300-systemet den första mikrofon- och högtalarlösningen som har certifierats för större mötesutrymmen. 

HDL300 drivs av den patenterade Microphone Mist™-teknologin. HDL300 fyller rummet med 8.192 virtuella mikrofoner som gör att deltagarna kan röra sig fritt i rummet, hålla fysiskt avstånd och fortfarande höras tydligt av deltagare som deltar på distans. 

Till skillnad från traditionella ljudkonferenssystem för stora utrymmen, finns inget behov av en DSP, komplex installation och kalibrering. Installationen sker snabbt och enkelt på under en timme. Lösningen hänger på en vägg med två skruvar och ansluter via USB till en dator med Teams programvara. Den kalibrerar automatiskt och kontinuerligt så att Teams-rummet alltid är redo – även om det har möblerats om för att anpassas till en annan typ av möte, eller för att uppfylla restriktionerna om fysiskt avstånd mellan deltagarna.

Sedan starten av COVID-19 pandemin har Teams blivit oumbärliga för ett växande antal företag, organisationer och universitet runt om i världen som har ställt om till en hybridmodell, där några deltagare befinner sig på plats och några arbetar hemifrån. Aktuell data visar att det dagliga antalet aktiva Teams-användare steg till över 115 miljoner i slutet av oktober, och mer än 230 000 högskolor och universitet använder Teams för distans- och hybridundervisning. Då dessa siffror fortsätter att växa kommer behovet av tillförlitliga ljudlösningar som är lätta att hantera vara en viktig komponent för att öka möjligheten till samarbete på lika villkor. Alla måste höra och kunna göra sig hörda.

"Då det globala användandet att Teams fortsätter att växa, kommer behovet av tillförlitliga ljudkonferenslösningar som levererar prestanda utan att vara komplex att öka", säger Nancy Knowlton, Nurevas VD. Vi är glada att HDL300 är den första mikrofon- och högtalarlösningen som certifieras för Microsoft Teams i stora mötesrum, vilket visar dess unika förmåga att tillhandahålla full mikrofontäckning från en enda enhet."

"Den snabba övergången till hybridmodeller för möten och lärande har skapat ett akut behov av lösningar som gör det enkelt att fullt ut stödja behoven hos spridda mötesteam utan kompromisser", säger Albert Kooiman, Microsofts senior director för Microsoft Teams Devices Partner Engineering and Certification. "Vi var glada att se att Nurevas HDL300-system levererar den ljudprestanda vi kräver för certifiering med en produkt som är så enkel att installera och använda."

Om Nurevas ljudlösningar

Nurevas ljudlösningar löser det frustrerande problemet med dålig ljudprestanda i stora och små mötesrum. Nurevas patenterade Microphone Mist-teknologi placerar tusentals virtuella mikrofoner i hela utrymmet och ser till att alla hörs tydligt oavsett var de befinner sig och i vilken riktning de pratar. Systemen använder sofistikerade algoritmer för att bearbeta ljud från alla virtuella mikrofoner för att ge distansdeltagare en tydlig, tillförlitlig upplevelse. 

Nureva är flerfaldigt prisbelönat för sina patenterade lösningar. 

Läs mer om Nureva HDL300

Ladda hem bilder
Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Netsmart AB är svensk distributör för  SMART Technologies, Nureva, Manico, AVerVision och ErgoXS.

Netsmart AB levererar interaktiva produkter till skola, företag och organisationer som inspirerar till samarbete och kommunikation, höjer måluppfyllelsen, effektiviserar möten och ökar användningen av befintliga resurser.

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00

Relaterat innehåll

8 192 osynliga mikrofoner i mötesrummet - På teknikhandelsföretaget Hugo Tillquist hörs alla perfekt

8 192 osynliga mikrofoner i mötesrummet - På teknikhandelsföretaget Hugo Tillquist hörs alla perfekt

På teknikhandelsföretaget Hugo Tillquist anlitade man Netsmart för att installera SMART Board interaktiv skärm och ljudlösningen Nureva HDL300. – Vi är ett expansivt bolag som vill växa i Norden och vi behövde investera i rätt digitala verktyg för att lyckas med det. Det var en ren tur att vi hann få igång allt precis innan coronapandemin började, säger Per Clementz, Head of Product Development.

Nureva deltar på ISE 2022 med nya ljud- och videolösningar för hybrid- och HyFlex-miljöer

Nureva deltar på ISE 2022 med nya ljud- och videolösningar för hybrid- och HyFlex-miljöer

Nureva Inc., uppfinnare av banbrytande teknik som förenklar ljudkonferenser, kommer att delta på ISE 2022 med den världsomspännande lanseringen av Nureva XT, en integrerad end-to-end-lösning som kombinerar Nureva-ljud med kamera och premiumtjänster för hybridklassrum. Besökare på ISE, är välkomna att besöka Nurevas monter 2F250 i Unified Communications and Education Technology Zone.

Relaterade event