Gå direkt till innehåll
Nureva – framtidens ljudlösning för digitala möten

Pressmeddelande -

Nureva – framtidens ljudlösning för digitala möten

Videomöten och digitala samtal brukar ofta innebära strul med teknik. Mikrofoner ska ställas in, olika program ska fungera och sedan ska allt synkas till en storbildsskärm. Men det finns en lösning på allt detta – Nureva HDL300 är en plattformsoberoende ljudlösning som automatiskt känner in rummet, filtrerar bort oönskade ljud och ger alltid ett perfekt resultat.
– Detta är en produkt som faktiskt är så bra som den låter, och med den behöver man aldrig oroa sig att det inte ska funka, säger Ronnie Gran, produktspecialist på distributören Netsmart.

Vi har nog alla suttit i ett konferensrum eller en möteslokal och fått inleda med att få tekniken att verkligen fungera. Dagens globala samhälle ställer också höga krav på att kommunikation och infrastruktur arbetar åt samma håll. För många är de digitala mötena den enda kontakt man har med kunder, medarbetare och anställda och för att fortsätta växa behöver företag ha rätt digitala verktyg.

– Ju mer vi använder tekniken desto mer blir vi medvetna om hur viktigt det är med bra ljud och bild. Allt pappersprassel, kaffekoppar, folk som pratar i mun på varandra – nu är det viktigare än någonsin att ha rätt verktyg för framtidens arbetssätt, säger Ronnie Gran, produktspecialist på Netsmart.

8 192 osynliga mikrofoner

Och framtidens arbetssätt finns redan här. Netsmart erbjuder Nureva HDL300 – en ljudlösning med lika bra ljud som om du satt med ett headset. Hur det hela egentligen fungerar är ganska komplext men vi tar hjälp av produktspecialisten Ronnie Gran för att försöka bena ut det.

– Tänk dig att du istället för de vanliga mikrofonerna, sladdarna och allt sånt har 8 192 osynliga mikrofoner utspridda i hela rummet. Dessa mikrofoner anpassar sig automatiskt efter antalet personer som pratar, oavsett var de befinner sig i rummet och filtrerar även bort distraherande bakgrundsljud, säger Ronnie.


Nureva HDL finns i olika färger - allt för att smälta in i ditt mötesrum.

Trådlös uppkoppling

Nureva HDL300 är Teams-certifierad och helt plattformsoberoende och integrerar med vanliga konferensmjukvaror såsom Microsoft Teams, Zoom, Google Meet, Cisco och Skype. Utseendemässigt ser produkten ut som en soundbar, det är en 1,5 meter stor högtalare som enkelt kan monteras på en vägg. Den trådlösa uppkopplingen gör att man slipper sladdar och fjärrkontroller. Systemet kopplar sedan sömlöst upp sig med det aktuella systemet. Sedan är det bara att köra.

– Visst det låter enkelt och det är det också, det är viktigt att få med sig alla oavsett grad av teknikintresse. Man ska inte behöva tänka på tekniken, upplevelsen ska vara att alla är i samma rum även när de inte är det, säger Ronne Gran.

Använda en normal samtalston

Nureva HDL300 använder något som de döpt till ”Microphone Mist”, en teknologi som gör att produkten känner av hur många personer som finns i rummet, var de befinner sig och mycket annat. Det är en helt unik teknologi och HDL300 söker hela tiden efter talljud i rummet vilket gör det möjligt att röra sig fritt i rummet under ett samtal. Dessutom kan du hela tiden – eftersom det är en produkt som är optimerad för just talljud – använda en normal samtalston.

– Många förstår det inte förrän de själva har upplevt det med det går faktiskt att befinna sig var som helst i rummet, även ha ryggen vänd mot HDL300 och det hörs hur bra som helst, säger Ronnie Gran och demonstrerar även att det hörs när han lägger sig under bordet utom synhåll.

Mötesrum med mikrofoner innehåller många ”döda” ytor där talet inte hörs men med Microphone Mist-tekniken i Nureva HDL300 kan du befinna dig var som helst i rummet – och ändå höras.

Problemlösare

Det handlar alltså om en stor problemlösare. Inte bara därför att Nureva HDL300 ger en perfekt ljudupplevelse i alla typer av online-möten, vare sig det är sittande möten, distansmöten och kollaborativa möten där personer rör sig runt i rummet.
Inte heller bara för att autokalibreringen ger perfekt ljud – varje gång – eller att den känner av förändringar i rummet och anpassar sig automatiskt efter antalet personer som pratar, var de befinner sig i rummet och filtrerar bort distraherande bakgrundsljud. Det handlar även om att den fungerar med alla typer av mötesverktyg, kan sitta var som helst i rummet och att installationen är så enkel som att koppla in en kabel. Allt sköter sig självt.

– Visst är det så, ett digitalt möte är sällan smärtfritt men varje gång vi demonstrerar detta för en potentiell kund så blir de förvånade över hur enkelt allt är och hur bra Nureva HDL300 verkligen är, säger Ronnie Gran.

För alla storlekar

Nureva HDL300 är optimerad för stora mötesrum upp till 60 kvadratmeter men den har en lillebror – HDL200 för mindre mötesplatser upp till 25 kvadratmeter – som fungerar lika bra.

– Dessutom har vi en variant som kallas Dual HDL300 för större mötesrum på universitet eller liknande som täcker omkring 150 kvadratmeter, säger Ronnie Gran. Så vare sig du och ditt företag har mindre eller större mötesrum finns en lösning från Nureva.

Med denna produkt kan du inte bara vara säker på att ljudet och budskapet kommer fram till mottagaren.

– Jag kan berätta om en kund vi hade nyligen, det var ett stort finansinstitut som hade insett att ljudkvaliteten under deras digitala möten var för låg. När det handlar om pengar och siffror kan det bli stora problem om mottagaren inte riktigt hör vad den andra säger. Hur som helst så provade de att montera in en HDL200 i ett av deras rum och för dem var det som natt och dag. Det blev en enorm skillnad, och en helt annan trygghet, säger Ronnie.

Hjälper till i livspusslet

Och den kunden är inte de enda som provat på och gillat produkterna som Netsmart kan leverera. Under Covid ökade Netsmarts försä

ljning av Nurevas ljudlösningar med 300 procent och efterfrågan är fortfarande stor.

– Den stora fördelen, förutom att ljudet blir så himla bra, är att det är så enkelt att koppla in och använda. Många hör av sig och berättar att de inte trodde att det skulle vara så enkelt, säger Ronnie Gran.

Det finns nu också möjlighet att få en fem minuters live-demo av Nurevas ljudsystem för att verkligen kunna få en liten aning om vad HDL300 kan leverera, och vad den kan göra för dig och ditt företag.

– Över 90 procent av kunderna som vi bokar upp för en live-demo slutar med att de köper Nureva HDL300. För många är det en produkt som nästan är för bra för att vara sann, men den är i allra högsta grad sann, säger Ronnie Gran.

Sitta, stå eller gå – med Nureva HDL300 kan du ha digitala möten på olika sätt, och ändå höras.

Klimatsmart

Det nya sättet att resa innebär ju också att lösningen med digitala möten gör att jobbandet blir mer klimatsmart.

– Vi kan ha möten och glömma allt strul. Det är jobbigt att sitta i möten där man inte hör vad den andre säger eller att det hackar eller bryts. Med Nureva HDL300 är det som att prata med någon som sitter i samma rum, det blir en mer avslappnande arbetsmiljö, säger Ronnie Gran och tillägger:

– Det hjälper även till med livspusslet. Själv använder jag Nurevas lösningar ofta och jag har själv rest oerhört mycket tidigare. Nu behöver jag inte det, utan jag kan vara hemma i tid varje dag, jag kan äta middag med familjen, jag kan skjutsa till träningar och så.

Kostnadseffektiv lösning

När man tittar på dagens moderna kontor som byggs överallt i Sverige just nu, där mötesrum ska kännas mer som hemma, man ska kunna ha möten på olika platser och att allt ska kunna vara dynamiskt, är Nureva HDL en problemlösare även där. I och med att den varje gång söker av rummet kan alla höras lika bra även om vissa står, andra ligger och några sitter i en soffa.

– Det är ju också en kostnadseffektiv lösning i jämförelse med andra typer av ljud- och mikrofonlösningar. Att hänga upp mikrofoner i taket, att kalibrera dessa efter möbleringen och att sedan programmera allt så att det funkar kostar lätt minst tre gånger så mycket som vår lösning kostar.

– För omkring 40 000 kronor kan du få en HDL300 till konferens- eller mötesrummet – och dessutom innebär det också att mycket av magontet hos medarbetarna försvinner, säger Ronnie Gran. Den kan sättas var som helst i rummet och kalibrerar även med glasväggar eller liknande som tidigare har varit en tuff nöt att knäcka.

Kompis med andra produkter

Netsmart har dessutom flera produkter som Nureva HDL är anpassade till. Touchskärmar och andra produkter blir automatiskt kompis med Nureva, vilket adderar funktionalitet för vardagsanvändningen.

– Vi ser egentligen att alla har ett behov av Nureva HDL 300, alla som vill ha en bra ljudleverans i sina webbmöten. Ljudet är det viktigaste i mötet, och med denna produkt är det dessutom så himla enkelt att få till det, avslutar Ronnie Gran, produktspecialist på Netsmart.

Kontakta Netsmart för demo och mer information

Ämnen


Netsmart AB är svensk distributör för  SMART Technologies, Nureva, Infobit, Manico, AVerVision och ErgoXS.

Netsmart AB levererar interaktiva produkter till skola, företag och organisationer som inspirerar till samarbete och kommunikation, höjer måluppfyllelsen, effektiviserar möten och ökar användningen av befintliga resurser.

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00

Relaterat innehåll

Nureva deltar på ISE 2022 med nya ljud- och videolösningar för hybrid- och HyFlex-miljöer

Nureva deltar på ISE 2022 med nya ljud- och videolösningar för hybrid- och HyFlex-miljöer

Nureva Inc., uppfinnare av banbrytande teknik som förenklar ljudkonferenser, kommer att delta på ISE 2022 med den världsomspännande lanseringen av Nureva XT, en integrerad end-to-end-lösning som kombinerar Nureva-ljud med kamera och premiumtjänster för hybridklassrum. Besökare på ISE, är välkomna att besöka Nurevas monter 2F250 i Unified Communications and Education Technology Zone.

8 192 osynliga mikrofoner i mötesrummet - På teknikhandelsföretaget Hugo Tillquist hörs alla perfekt

8 192 osynliga mikrofoner i mötesrummet - På teknikhandelsföretaget Hugo Tillquist hörs alla perfekt

På teknikhandelsföretaget Hugo Tillquist anlitade man Netsmart för att installera SMART Board interaktiv skärm och ljudlösningen Nureva HDL300. – Vi är ett expansivt bolag som vill växa i Norden och vi behövde investera i rätt digitala verktyg för att lyckas med det. Det var en ren tur att vi hann få igång allt precis innan coronapandemin började, säger Per Clementz, Head of Product Development.

Nureva® HDL300 första ljudlösning för större mötesrum att bli Microsoft® Teams-certifierad

Nureva® HDL300 första ljudlösning för större mötesrum att bli Microsoft® Teams-certifierad

Ljudkonferenslösningen Nureva HDL300 är nu certifierad som en Microsoft Teams Room-enhet. Efter att ha genomgått Microsofts rigorösa testprocess blir HDL300-systemet den första mikrofon- och högtalarlösningen som har certifierats för stora mötesutrymmen upp till 4,5 x 8,5 m. HDL300 drivs av den patenterade Microphone Mist™-teknologin med 8.192 virtuella mikrofoner som fyller rummet.