Gå direkt till innehåll
Netsmart partner till ny rektorsutbildning

Pressmeddelande -

Netsmart partner till ny rektorsutbildning

Netsmart har under mer än två decennier levererat marknadsledande, interaktiva lösningar till skolor över hela Sverige och utbildat tusentals skolledare och lärare i hur digitala verktyg kan utveckla undervisningen. 

Det är med stor stolthet Netsmart går in som partner till den nya Rektorsakademien som drar igång under hösten. 

 Vi ser behovet av en kompletterande rektorsutbildning som fokuserar på skolledarnas komplexa uppdrag både som arbetsgivare och pedagogiska ledare, säger Karin Lind, marknadschef på Netsmart AB. Som skolledare behöver du ständigt utveckla ditt ledarskap och se möjligheterna i nya verktyg och arbetsmetoder i undervisningen. 

Rektorsakademien är en helt ny, framåtsyftande rektorsutbildning med utgångspunkt i de frågor som är avgörande för en välmående skola med hög kvalitet.

 När det kommer till den enskilda skolans förmåga att lösa sitt viktiga samhällsuppdrag, och kanske särskilt i den tid vi befinner oss i just nu, är skolledarens personliga kvaliteter och ledarförmåga helt avgörande, säger Fredrik Svensson, VD för Meet In Grid och grundare av den nya Rektorsakademien. Den här utbildningen tar sikte på det konkreta ledaruppdraget, utifrån perspektiven Person, Roll och Organisation. 

Utbildningen riktar sig till de skolledare som på ett konkret plan vill utveckla sitt ledarskap utifrån skolans uppdrag, dess styrdokument och den komplexa miljö som skolan faktiskt är. 

Utbildningen finns i två varianter:

Man behöver inte ha genomgått den statliga rektorsutbildningen. Båda utbildningarna startar i  november 2022.

Läs mer och anmäl dig till Rektorsakademien >>

Ämnen


Netsmart AB är svensk distributör för  SMART Technologies, Nureva, Infobit, Manico, AVerVision och ErgoXS.

Netsmart AB levererar interaktiva produkter till skola, företag och organisationer som inspirerar till samarbete och kommunikation, höjer måluppfyllelsen, effektiviserar möten och ökar användningen av befintliga resurser.

Kontakter

Henrik Rentsch

Presskontakt VD 010-150 06 00
Karin Ericsson

Karin Ericsson

Presskontakt Marknadskoordinator 010-150 06 00

Relaterat innehåll

Gratis inspirationspass under SETT med Ola Brorson och Emelie Allen-Ross

Gratis inspirationspass under SETT med Ola Brorson och Emelie Allen-Ross

Under SETT-dagarna i Kista den 26-28 april bjuder vi in till flera spännande aktiviteter i vår monter. Nu har du även chansen att lyssna på Ola Brorson, engelsklärare och digital coach på Thoren Framtid i Växjö och Emelie Allen-Ross, förstelärare på Ribbyskolan i Västerhaninge. De visar hur de skapar en elevaktiv, tillgänglig och formativ undervisning med Lumio, både i och utanför klassrummet.

I Lumio kan Filippa Weider följa elevernas kunskapsutveckling och låta dem lära av varandra

I Lumio kan Filippa Weider följa elevernas kunskapsutveckling och låta dem lära av varandra

Filippa Weider arbetar som IT-pedagog på fyra grundskolor i Kalmar. Hon ser en stor fördel med att arbeta interaktivt då det blir enklare för läraren att variera undervisningen och därmed öka elevernas lust att lära. I Lumio finns alla verktyg samlade på ett ställe och Filippa och hennes elever har hittat flera guldkorn.
— De spelbaserade övningarna går hem både hos yngre och äldre elever. Lyck

Speciallärare Therese Lennhager skapar en trygg, engagerande och varierad lärmiljö med Lumio och SMART Board

Speciallärare Therese Lennhager skapar en trygg, engagerande och varierad lärmiljö med Lumio och SMART Board

Therese Lennhager arbetar som speciallärare med inriktning språk, skriv- och läsutveckling i de lägre årskurserna. För henne är SMART Boarden ett viktigt arbetsredskap för att kunna skapa en varierad undervisning med tydlig struktur som samtidigt väcker elevernas nyfikenhet.
De elever som Therese Lennhager möter har oftast läs- och skrivsvårigheter och de kommer till henne för att arbeta indivi